Összkiadás élőben 2018/19 - Mozart

Szabadi Vilmos Bartók–Pásztory-díjas és Liszt-díjas hegedűművész, valamint Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész öt koncertbe foglalva adja elő Mozart 26 hegedűre és zongorára írt szonátáját és variációit.

A hegedű-zongora páros a rokokótól napjainkig az egyik legtöbbet foglalkoztatott formáció, Wolfgang Amadeus Mozart is harminchat művet írt erre az apparátusra. A műfajjal saját magához mérve is fiatalon került kapcsolatba: 1762 és 1764 között, hat-nyolc éves korában Párizsban keletkezett első négy szonátáját még apja jegyezte le. A Salzburgban született és Bécsben letelepedett komponista zongora-hegedű szonátáival egymaga képez hidat a korai klasszikus stílusban kedvelt, a hegedűt csak tetszés szerint elhagyható, színező effektusként alkalmazó szerkesztésmód és az érett bécsi klasszicizmus a két hangszert közel egyenjogúan kezelő felfogása között.

 

Egyazon sorozaton belül két koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 10%, három koncert esetén 15%, négy koncert esetén 20%, öt koncert esetén 25%, hat koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezményt biztosítunk.

 

0 esemény


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!