Program


Magyar Kincsek Ünnepe - 5. Magyar Concerto ( Várjon Dénes&Kelemen Barnabás&Concerto Budapest )

Magyar Kincsek Ünnepe - 5. Magyar Concerto ( Várjon Dénes&Kelemen Barnabás&Concerto Budapest )

A 20. század magyar concerto irodalmáról mutat kivételesen gazdag képet a Concerto Budapest Magyar Kincsek Ünnepe sorozatának nagyszabású, Keller András vezette zárókoncertje, melyen Kaczander Orsolya, Kelemen Barnabás és Várjon Dénes személyében a hazai és nemzetközi zenei élet legkiválóbb hangszeres művészei hallhatók szólista szerepben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 19:30

Szőcs Géza emlékére

LIGETI: Concerto Romanesc
VERESS: Concertotilinkó
WEINER: Concertino zongorára és zenekarra op. 15

---szünet---

NÁDOR: Hegedűverseny
BARTÓK: Concerto zenekarra, BB 123

Kaczander Orsolya fuvola, Kelemen Barnabás hegedű, Várjon Dénes zongora

Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

A 20. század magyar concerto irodalmáról mutat kivételesen gazdag képet a Concerto Budapest Magyar Kincsek Ünnepe sorozatának nagyszabású, Keller András vezette zárókoncertje, melyen Kaczander Orsolya, Kelemen Barnabás és Várjon Dénes személyében a hazai és nemzetközi zenei élet legkiválóbb hangszeres művészei hallhatók szólista szerepben. A koncertet Ligeti György román népzenei elemekből táplálkozó, 1951-es Concert Românesc című darabja nyitja, melyet Veress Sándor nem sokkal halála előtt, fuvolára és vonósokra komponált Concertotilinkója követ. A holokausztban elhunyt Nádor Mihály Hegedűversenyét néhány évvel ezelőtt ismerhette csak meg a közönség: a darab premierjét 2013-ban Kelemen Barnabás játszotta a Carnegie Hallban. Weiner Leó a Zeneakadémia legendás mestereként Solti Györgytől Doráti Antalig, Kovács Dénestől Kurtág Györgyig a magyar zeneélet több generációjára volt meghatározó hatással. Zeneszerzői életművéből most zongorára és zenekarra írt Concertinóját hallhatjuk, majd Bartók Concertója zárja a koncertet, melynek címét – ahogyan Bartók maga is utalt rá –, az egyes hangszerek vagy hangszercsoportok concertáló vagy szolisztikus jellegű kezelésmódja magyarázza.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!