Program


Magyar Kincsek - Erkel/Dohnányi/Farkas F./Kodály ( Perényi Miklós&Concerto Budapest )
akár -25%

Magyar Kincsek - Erkel/Dohnányi/Farkas F./Kodály ( Perényi Miklós&Concerto Budapest )

1841-től a múlt század hatvanas évtizedéig ível a koncert programja, amely a Magyar Kincsek-sorozat szelleméhez híven ezúttal is merít majd zenetörténetünk jól ismert és talán nem is sejtett értékeiből egyaránt.

Aktuális előadások


Jegyvásárlás
akár -25%

Magyar Kincsek

Erkel: Báthory Mária – nyitány
Dohnányi: D-dúr koncertdarab, op. 12
-szünet-
Farkas: Trittico concertato
Kodály: Concerto zenekarra

Perényi Miklós cselló
Concerto Budapest
Vezényel: Medveczky Ádám

1841-től a múlt század hatvanas évtizedéig ível a koncert programja, amely a Magyar Kincsek-sorozat szelleméhez híven ezúttal is merít majd zenetörténetünk jól ismert és talán nem is sejtett értékeiből egyaránt. Erkel Ferenc legelső operájának nyitánya például igen ritkán szólal meg hangversenytermeinkben: a Bátori Mária főbb dallamait szimfonikus egységbe foglaló kompozíció fél évvel a Pesti Magyar Színházat Nemzetivé előléptető premier után, 1841. február 4-én került a dalmű élére. A legavatottabb mai Erkel-karmester, Medveczky Ádám a következő számban Perényi Miklósnak engedi majd át a főszerepet, hiszen Dohnányi Ernő 1903-4-ben szerzett Konzertstückje a komponista számára - édesapja révén - oly kedves csellót állítja a középpontba. De éppígy a nagy magyar gordonkás játékát ígéri Farkas Ferenc Trittico concertatója is: az 1965-ös velencei Biennáléra szánt mű első hangszeres szólistája és egyszersmind megrendelője a jelentős spanyol pályaelőd, Gaspar Cassadó volt. Nemzetközi vonatkozása a program utolsó számának is akad, Kodály Zoltán Concertója ugyanis a Chicagói Szimfonikus Zenekar felkérésére íródott: a mű ősbemutatóját az akkor ötvenesztendős együttes tartotta 1941. február 6-án.

Ajánló


Ármány, féltékenység, cselszövés áll a fiatal szerelmesek útjába. Megrázó mese a néma, kitartó…

Színházterem Esemény kezdése: 2021. 09. 19. (vasárnap) 19.00 150 perc, egy szünettel

Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében –…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!