Program


Kristófi János orgonaestje

Kristófi János orgonaestje

dr. Kristófi János a hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét IS.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 18. péntek, 19:30

Kristófi János orgonaestje

Előadóművész: dr. Kristófi János

Kristófi János a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója. 2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A nagyváradi székesegyház orgonaművésze és karnagya. A hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét IS.

Program:
Max Reger: Introduction und Passacaglia in d Moll
Lászlóffy Zsolt (*1973): Nyárigézet
Lászlóffy Zsolt (*1973): Redivivus
Lászlóffy Zsolt (*1973): Atlantisz harangoz
César Franck: Grande Piéce Symphonique

Életrajz:
Kristófi János Zsigmond zongoratanulmányait 6 évesen kezdte szülővárosában, Nagyváradon. 1984-ben Buzás Pál tanítványaként érettségizett Kolozsvárott. 1987 óta a nagyváradi székesegyház orgonistája. Mestere az orgonajáték elsajátításában Szathmáry Lilla volt. 1991-1996 között végezte orgonatanulmányait Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián Gergely Ferenc osztályában. Az egyetemi oklevél megszerzése óta a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója.
A világ sok országában lépett fel már (Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Finnország, Málta, Izrael, Norvégia, Izland, Kanada), és rendszeres vendége az erdélyi orgonakoncert sorozatoknak is (Medgyes, Segesvár, Brassó, stb.).
1995-ben alakítja meg zeneszerető fiatalokból kórusát, mely 2002-ben Michael Haydn nevét veszi fel. Együttese két ízben is meghívást nyer az olaszországi Loretóba, illetve három alkalommal a salzburgi dómba.
2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Nagy megtiszteltetés érte 2011-ben, amikor a nagymúltú váradi székesegyházi ének- és zenekarának karnagya lett.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!