Program


Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. Karácsonyi hangverseny

Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. Karácsonyi hangverseny

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 15. szerda, 19:30

J. S. Bach:: Geist und Seele wird verwirret – kantáta, BWV 35 • SinfoniaJ. S. Bach: g-moll csembalóverseny, BWV 1058J. S. Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052R (rekonstruált változat)J. S. Bach: Jauchzet Gott in allen Landen – kantáta, BWV 51

Szemere Zita (szoprán), Kalló Zsolt (hegedű), Dobozy Borbála (csembaló), Mekis Péter (orgona)A Zeneakadémia Szimfonikus ZenekaraVezényel: Kamp SalamonKét egyházi szólókantáta keretez két versenyművet a Zeneakadémia idei karácsonyi hangversenyén. Mind a 35-ös, mind az 51-es kantáta Bach lipcsei éveiben keletkezett, előbbi – melyből ezúttal a nyitótétel hangzik el – a Szentháromság utáni 12. vasárnapra készült és 1726-ban mutatták be, utóbbit általános használatra (ogni tempo) komponálta a szerző, bár az első előadása végül a Szentháromság utáni 15. vasárnapra esett 1730-ban. A csembalóversenyek között több olyan művet is találni, melyben Bach egy korábbi versenyművét dolgozta át, így a g-moll csembalóverseny a 1041-es d-moll hegedűverseny átirata. A 1052-es versenyműnél bár nincsen konkrét bizonyíték rá, de a csembalószólam hegedűszerű fordulatai miatt azt feltételezik, hogy ez is egy elveszett hegedűverseny átirata lehet. Ennek köszönhetően születtek a 20. század folyamán olyan változatok, melyekben megpróbálták rekonstruálni, hogy szólhatott a feltételezett hegedűverseny. Bach mesterművei avatott tolmácsolásban hangzanak fel: az egyetem hallgatóiból alakult zenekart a Zeneakadémia Doktori Iskolájának tanára, a Liszt- és Kossuth-díjas Kamp Salamon vezényli, a szólisták – köztük Dobozy Borbála, a Zeneakadémia egyetemi tanára – mind a hazai koncertélet elismert szereplői.

RENDEZŐ: Zeneakadémia KoncertközpontTÁMOGATÓ:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

 

 

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!