Program


Igenek és Nemek

Igenek és Nemek

Két rendkívüli tehetségű, jórészt külföldön élő és alkotó fiatal magyar művész munkája látható egy estén. Összeköti őket, hogy mindkettő Németországban készült és elemi erővel tematizálja az identitással, a társadalmi nemekkel, a testképpel kapcsolatos kérdésfelvetéseket. Mindezt komplex verbális és fizikai nyelvezettel.

IGENEK ÉS NEMEK

Fehér Ferenc: Schiele

Tánc: Fehér Ferenc
Zene: Fehér Ferenc
Konzultáns: Mándy Ildikó
Fények: Mándy Ildikó
Koreográfia: Fehér Ferenc és Simon Judit

 
Néder Panni: Mikor szeretkeztél utoljára egy hegy tetején?

Szereplők: Bazsó Adrienn, Julia Bihl, Néder Panni
Rendező: Néder Panni
Jelmez: Susann Kotte, Sebő Rózsa, Samu Emőke
A soMermaids produkciója

Fehér Ferenc: Schiele

Csontos, szögletes, csavart – a testünk egy csodálatosan megalkotott műremek, amelyet ösztönösen szeretünk és szeretnénk megmutatni. Vergődés az öröm és a fájdalom, az erotika és a halál közötti térben – Egon Schiele képei a test egzisztenciális válságát mutatják be a nagy felfordulások idején, az emberi alakot kifacsart pózokban ábrázolva. A férfi akt áll a középpontban, amely Schiele számára androgün, öngyötört és nem ritkán Krisztus szenvedésének szimbóluma a középkori Pietà-ábrázolások hagyományában. Fehér Ferenc szólója ezeket az anatómiai elidegenedéseket és töredezettségeket idézi meg, kifejezve az egyén széttagoltságát, a festőt egy bizarr jelenetbe helyezve mártírok, próféták és megváltók között.

Fehér Ferenc táncos és koreográfus a magyar táncélet fiatal, külföldön alkotó művésze. Autodidakta módon olyan jellegzetes stílust fejlesztett ki, amely az utcai tánc és a harcművészet elemeit ötvözi a mindennapi mozgásnyelvvel és a hagyományos tánccal. Szólója, a „Schiele” az EISFABRIK Hannover megbízásából készült, és most a Budapesti Őszi Fesztivál keretében került bemutatásra.

Néder Panni: Mikor szeretkeztél utoljára egy hegy tetején?

Az önéletrajzi előadás kiindulópontja egy Berlinben élő fiatal magyar rendezőnő, aki épp kihívással szembesül: rendeznie kell. És retteg tőle. Magyar és berlini identitásai összekuszálódnak: Mit kell/lehet/tud ő egy külföldi közönségnek prezentálni? Érdekes egyáltalán, amit mondani akar?

A kérdések önálló életre kelnek, majd burjánzanak tovább. A három előadó tizennégy nyelvet váltogatva ugrál különböző helyek, idősíkok, égető politikai-társadalmi és személyes témakörök között, majd vissza-visszatér a kiindulóponthoz. Hogyan kerül egymás mellé a bevándorlás, spenót a fogak közt, szexuális frusztrációk, családi minták és kapcsolódni vágyás?

A többszörös díjnyertes, számos fesztivált megjárt előadás asszociatív módon, humorral merül alá a globális és személyes félelmek tengerében, bizalmas utazásra hívva a nézőket.

„A program a Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.”

Ajánló


Egy valaha szebb napokat látott producer és egy ravasz könyvelő a világ legrosszabb…

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!