Program


Emberek és állatok - felnőtt tárlatvezetés az Új világ született kiállításban

Emberek és állatok - felnőtt tárlatvezetés az Új világ született kiállításban

Az első világháborúban az egymással szemben harcoló felek hadseregeiben 16 millió állat szolgált. Igavonó lovakról, hírszerző galambokról, gáztámadást jelző kanárikról, sebesültkereső és kabalakutyákról, sőt a hátországban szántó elefántokról is mesélünk az Új világ született című kiállításunk felnőtteknek szóló tárlatvezetésén.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 27. vasárnap, 15:00

 

Vendégünk lesz Púza András volt katona, a Magyar Honvédség I. Tűszerész és Hadihajós Ezredének egykori kutyavezető tűszerész altisztje. Szolgált bel és külföldön, Afganisztánban 7 hónapot töltött hadműveleti területen NATO misszióban a tartományt felügyelő tűzszerész csoport tagjaként. Leszerelése után már civilként megvalósította álmát a kutyás akadálypályás futóversenyt a Hard Dog Race-t, amely egyedülálló ebben a formájában a világon.  Gyermekkora óta különleges kapcsolat fűzi a kutyákhoz, ahogy Ő fogalmaz: „Némi romantikus túlzással kutyaszőrbe kapaszkodva tanultam meg járni.” A hobbi kutyázás után a Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapatban szerzett tapasztalatokkal gazdagodva lépett a hivatásos kutyázás útjára a Honvédség kötelekében. Hobbija a sportolás mellett a történelem, többek között a kutyák katonai célú felhasználása is kedvenc témái között szerepel.

Rendhagyó tárlatvezetésen személyes és családi élményein keresztül közelíti meg a témát. Feltárul előttünk hogyan kötődik össze a történelem sodrában nagyapa és unokája sorsa az egyenruhán és a bombákon keresztül. Az interaktív beszélgetésen szóba kerülnek az „afganisztáni vidám nyári napok” és a tapasztalás milyen egy kutya orrára támaszkodva robbanó anyagot keresni, majd döntést hozni, abban a tudatban, hogy ebédre nincs mákos tészta. Megtudhatjuk mi igaz a magányos tűszerész hős mítoszából, aki az utolsó másodpercig hezitál, hogy a kék vagy a piros zsinórt válassza. Véleménye szerint minden igazi katona pacifista még akkor is, ha igaz a mondás: „Aki egyszer katona örökké katona”.

 

Közreműködők:

 

Púza András – előadó, egykori kutyavezető tűzszerész altiszt, ma a Hard Dog Race ügyvezetője

Kiss Henrietta tárlatvezető (Várkapitányság vezető szakértő)

Spirit (Belga juhászkutya)

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!