Program


Castalian String Quartet - Négyszer négyes

Castalian String Quartet - Négyszer négyes

Négy különböző nemzet szülöttét egyesíti a 2011-ben alakult és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Castalian String Quartet. A finn, francia, walesi és angol zenészek találó nevet választottak, hiszen Castalia a görög mitológiában a költészet forrását jelöli, a vonósnégyesre írt művek pedig összetettségükkel, aprólékos kidolgozottságukkal, személyességükkel és titokzatosságukkal talán a költészethez állnak a legközelebb.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 20. szerda, 19:00

Mozart: 23. (F-dúr) vonósnégyes, K. 590
Ligeti: 1. vonósnégyes („Métamorphoses nocturnes”)

SZÜNET

Schubert: 15. (G-dúr) vonósnégyes, D. 887

Castalian String Quartet: Sini Simonen, Daniel Roberts (hegedű), Charlotte Bonneton (brácsa), Christopher Graves (cselló)

Négy különböző nemzet szülöttét egyesíti a 2011-ben alakult és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Castalian String Quartet. A finn, francia, walesi és angol zenészek találó nevet választottak, hiszen Castalia a görög mitológiában a költészet forrását jelöli, a vonósnégyesre írt művek pedig összetettségükkel, aprólékos kidolgozottságukkal, személyességükkel és titokzatosságukkal talán a költészethez állnak a legközelebb. A muzsikusok nagyszerű műveket válogattak össze: Mozarttól és Schuberttől az utolsó vonósnégyeseket szólaltatják meg; közülük Schuberté sajnálatosan ritkán játszott, pedig dimenzióit, arányait tekintve is lenyűgöző remekmű. A két osztrák mester alkotása között kap helyet a harmincéves Ligeti György még Budapesten, Bartók zenéjének hatása alatt komponált, tizenhét egymást követő szakaszból álló vonósnégyese, amely a misztikus „Éjszakai átváltozások” alcímet viseli.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!