Program


Anna Karenina

Anna Karenina

A Tolsztoj klasszikus művén alapuló koreográfia középpontjában Anna, a tragikus sorsú asszony áll, az ő szenvedélyes szerelmét, vívódásait és anticipált bukását ülteti át együttesünk a tánc nyelvére. Tolsztoj 1872-ben szemtanúja volt, amikor egy fiatal nő féltékenységi rohamában egy tehervonat elé vetette magát..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 12. vasárnap, 19:00

Győri Balett: ANNA KARENINA

A Győri Balett előadása a világirodalom egyik leghíresebb románca, az Anna Karenina táncszínházi adaptációja, amelyet Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas koreográfus állított színpadra. A Tolsztoj klasszikus művén alapuló koreográfia középpontjában Anna, a tragikus sorsú asszony áll, az ő szenvedélyes szerelmét, vívódásait és anticipált bukását ülteti át együttesünk a tánc nyelvére. Tolsztoj 1872-ben szemtanúja volt, amikor egy fiatal nő féltékenységi rohamában egy tehervonat elé vetette magát. Az írót a halott, összeroncsolt nő látványa sokáig nyomasztotta. Tizenegyszer dolgozta át a művét, mire megszületett a végső változat, amely Annát az irodalom legnagyobb hősnői közé emelte. Velekei a női psziché nagy ismerője, alkotói ouvre-jából rendre kiemelkednek az önsorsrontó, elbukott női lelkek motivációit vizsgáló koreográfiák. Ebbe a sorba illeszkedik a sikeres, mindenki által elismert asszony története is; Annának mindene megvan, amikor egy végzetes napon összetalálkozik a fényes karrier előtt álló, jóképű fiatal katonatiszttel, Vronszkij gróffal. A teljes élet, a nagybetűs szerelem után vágyódó férjes asszonyt örvényszerűen ragadja magával ifjú szeretője iránti szenvedélye egészen a tragikus végkifejletig. Amikor először találkozik a pillantásuk, Anna élete megpecsételődik.

Asszisztens: Jónás Zsuzsa, Harangozó-díjas
Zene: Max Richter montázs
Fény: Stadler Ferenc
Jelmez: Velich Rita
Díszlet: Bozóki Mara
Dramaturg: Csepi Alexandra
Koreográfus: Velekei László, Seregi- és Harangozó-díjas
Művészeti vezető: Lukács András, Seregi- és Harangozó-díjas
Igazgató: Velekei László, Seregi- és Harangozó díjas

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!