Program


30 Év Jazz / Juhász Gábor Trió
2

30 Év Jazz / Juhász Gábor Trió

Zenetudósok próbálták megfejteni a zene lényegét, és rengeteg analógiát találtak a szerves létezőkkel – ez nem lep meg, hiszen minden egyes zeneművet egy szerves létező, történetesen egy ember hozott létre” – mondja a gyönyörű melódiáiról híres gitáros, Juhász Gábor, aki ezúttal egy retrospektív műsorral egyengeti régebbi dalai sorsát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 18. péntek, 20:00

30 Év Jazz / Juhász Gábor Trió

Közreműködik:
Juhász Gábor - gitár
Kovács Zoltán - nagybőgő
Jeszenszky György - dob

„Azok a dalok, amiket az ember megír, kicsit olyanok, mintha saját szülöttei lennének: támogatni kell őket. Zenetudósok próbálták megfejteni a zene lényegét, és rengeteg analógiát találtak a szerves létezőkkel – ez nem lep meg, hiszen minden egyes zeneművet egy szerves létező, történetesen egy ember hozott létre” – mondja a gyönyörű melódiáiról híres gitáros, Juhász Gábor, aki ezúttal egy retrospektív műsorral egyengeti régebbi dalai sorsát. „Az elmúlt harminc évben sok darabot írtam, de nem mindegyik maradt életben. Viszont, amik életben maradtak, azok valamiképpen objektív okokból maradtak fenn, tehát nem azért, mert mesterséges lélegeztetéssel életben akartam őket tartani”. Ezeket a darabokat Juhász Gábor különböző alkotói korszakaiból válogatta: a kilencvenes évek elejéről, amikor a Tin Tin Quartet és a Pangea Együttesek tagjaként írt főként etno jazz jellegű darabokat, a 2000-es évek elején saját neve alatt megjelent első lemezek (60/40 – 2004., Fények – 2007.) időszakából a sokkal inkább mainstream jazz nyelvén megszólaló, ritmikai fókuszú kompozíciókat; a Marozsán Erika számára írt munkák közül hallhatjuk majd a Vasárnapi másnapot, de a műsorban helyet kapott olyan szerzemény is, ami a jóideje változalan felállásban működő triójára (Jeszenszky György – dob, Kovács Zoltánnal – bőgő) íródott. „Arról az örömről is szól ez a koncert, amire a legutóbbi, Trio című lemezünknél jöttem rá, mégpedig, hogy ez a formáció számomra most egy rendkívül fontos entitás. Fantasztikus élmény, hogy van egy olyan közösségünk, ami képes élővé tenni az akár harminc éve írott darabokat, továbbvinni az életvonalat” – árulta el a gitárművész-zenekarvezető, aki saját darabjai mellett olyan standardeket is műsorra tűz triójával, amik világítótoronyként kísérik pályáján.

Az Opus Jazz Club csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A maszkviselés az étel- és italfogyasztás idejét kivéve kötelező a BMC területén.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

A 30 éves Magyar Jazz Szövetség mindmáig az egyetlen, a műfajjal foglalkozó, nyitott társadalmi szervezet. Az Opus Jazz Clubbal partnerségben létrejött sorozatban a magyar jazz élvonalában alkotó, kiváló előadóművészek lépnek pódiumra. A koncertek létrejöttét, az "Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása programban" kiírt pályázati forrásból az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!